Overslaan en naar de inhoud gaan
x
VRT NU

VRT-aanbod voor Vlamingen in het buitenland vanaf 1 juli volledig digitaal

Op 1 juli stopt het VRT aanbod op BVN. Vanaf dan kunnen alle Belgen in het buitenland, met of zonder Belgisch domicilie, terecht op VRT NU.

Het digitale aanbod op VRT NU zal verschillen voor Belgen met een Belgisch domicilie en Belgen zonder. Als Belg met een Belgisch adres, kan je het aanbod meenemen binnen de Europese Unie. Ook de livestream van Sporza, VRT NWS en VRT NU zal je kunnen bekijken.

Ook buiten Europa zullen mensen met een Belgisch domicilie kunnen kijken naar VRT NU. Maar dan wel enkel de eigen producties. Omwille van auteursrechten kunnen we aangekochte programma’s niet aanbieden. Ook de livestream is niet beschikbaar buiten de EU. Zowel binnen als buiten de EU zal je bij het inloggen een gsm-verificatie moeten doen. Op die manier weten we zeker dat je een Belg bent met een Belgisch gsm-nummer.

Belgen zonder een Belgisch domicilie hebben niet automatisch recht op het aanbod van VRT NU. Maar we willen Belgen in het buitenland ook graag bedienen en toegang geven tot onze eigen producties. Om dit aanbod te kunnen bekijken zullen zij zich als Belg eenmalig moeten registreren. Dat doe je door je identiteit in je VRT profiel te bevestigen via het portaal van de Vlaamse overheid (itsme of eID) Jouw gegevens worden hierbij niet gedeeld met VRT. Op die manier zullen ook zij kunnen genieten van onze eigen producties op VRT NU.

De VRT NWS-website en -app, maar ook de VRT-radio-apps blijven wereldwijd toegankelijk voor nieuws en duiding.

Meer info: https://www.vrt.be/nl/aanbod/kijk-en-luister/kijk-en-luister-buiten-vlaanderen/

Auteur:
VRT NU