Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Zapptax

Shop taxfree - eenvoudig en snel

Reis je geregeld naar Europa? Lees dan zeker verder. ZappTax maakt taxfree shoppen eenvoudiger voor niet-Europese consumenten, zodat zij sneller de btw terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis. Heel handig, geen papieren rompslomp en snel. Noem dit gerust een revolutie. ZappTax is zowel actief in België, Frankrijk, Spanje als het Verenigd Koninkrijk.

ZappTax is een Belgische startup en verleent een innovatieve service waarmee je belastingvrij winkelt met behulp van een smartphoneapplicatie. Het concept werkt heel eenvoudig: als reiziger moet je gewoon facturen op naam van ZappTax aanvragen tijdens jouw aankopen, foto’s van die facturen nemen en die doorsturen via de app. Daarna krijgen je een document dat je laat afstempelen door de douane op de luchthaven. Vervolgens stuur je een foto van het afgestempelde document naar ZappTax, dat de terugbetaling verzekert in minder dan 24 u op de bankrekening, via PayPal, Alipay, enz.

GEBRUIKSGEMAK

ZappTax zet de huidige marktdynamiek op zijn kop. Het plaatst de reiziger centraal in het hele proces. Daarvoor is zelfs geen samenwerking met winkeliers nodig, wat wil ook zeggen dat het in alle winkels in België werkt! Wát een verschil met het bestaande omslachtige systeem. Een gebruiker getuigt: “Vóór onze reis creëer ik de trip in de app. Eens we onze aankopen gedaan hebben, maken we een foto van de facturen en laden we ze op in de app. Niet veel later ontvangen we dan een document van ZappTax dat we aan de douane moeten laten afstempelen. Een foto van dit afgestempelde document laden we op in de app. Een dag later staat het geld op onze rekening.”

Helemaal anders dan het huidige omslachtige systeem, waarvan amper 20 procent van de rechthebbenden gebruikmaakt. Je bent bovendien niet meer afhankelijk van de medewerking van de handelaars. De doorlooptijd vermindert van enkele maanden tot maximaal enkele dagen. Het gebruiksgemak spreekt boekdelen. “Veel gemakkelijker dan vroeger waarbij je alle verschillende winkels apart moest aanschrijven. Soms kreeg je zelf geen antwoord, nu regelt ZappTax dat allemaal.”

 

Hoe werkt ZappTax?

 STAP 1

​ Download de app (promo code VIW004) en vraag facturen op naam van Zapptax als je aankopen doet.

 STAP 2

 Stuur de foto's van jouw facturen door via de app.

 STAP 3

 Druk de eindfactuur af die wij je per email zullen bezorgd hebben en vraag aan de douane om het af te stempelen voor je vertrek.

 STAP 4

 Neem dan een foto van de eindfactuur nadat het gestempeld werd.

 STAP 5

 ...en je krijgt je geld terug in 24u (op je bankrekening, Alipay, Paypal...)

 

IDEAAL VOOR EXPATS

Een erg aantrekkelijke app voor landgenoten die buiten de Europese Unie wonen. “Doordat we in 2017 verhuisd zijn van België naar Zwitserland kunnen we gebruik maken van ZappTax om de Belgische BTW terug te vorderen op aangekochte goederen. Het hele proces kost weinig moeite en het is een aangenaam voordeel voor ons.” Die vrijstellingsregeling geldt enkel voor wie buiten de EU woont. Zij kunnen zo heel wat geld besparen tijdens reizen naar België of Europa.

ZappTax groeit uit tot onmisbare schakel tussen de detailhandelaar en de expat of wereldreiziger. Tot 100.000 transacties per jaar genieten de taxfreestatus. Iets om bij stil te staan, de volgende keer als je schoenen, een maatpak of een uurwerk koopt. ZappTax bevindt zich op het kruispunt van de reis-, retail- en fintechindustrie. De intercontinentaal reizende gemeenschap geniet mee van dit oplossingsgerichte financiële hulpmiddel. Ook jij!

PROMO

Registreer nu met promo code “VIW004” en krijg een extra € 3 refund*

*Promocode enkel van toepassing bij nieuwe registratie en voor een totaal geconsolideerd minimum aankoopbedrag van € 600 incl. BTW.

TERUGKEERDATUM

Registreer je terugkeerdatum zo snel mogelijk zodat we deze snel kunnen behandelen tijdens de drukke vakantieperiode.

Download de app in de Apple App Store (get.zapptax.com/ios) of via Google Play (get.zapptax.com/android. Alle info via zapptax.com

Opgelet! Wijziging Belgische wetgeving: vanaf 1 januari 2020 stijgt het minimum aankoopbedrag voor een tax refund van € 50 naar € 125.

Vanaf begin volgend jaar wordt het zelfs nóg eenvoudiger om de BTW op je aankopen terug te krijgen! ZappTax werkt namelijk mee aan een project van de Belgische overheid om het hele proces te digitaliseren. Daardoor zal je geen formulieren meer moeten printen of langs de douane passeren voor vertrek. Volg alle ontwikkelingen op de voet via Vlamingen in de Wereld!

 

Zapptax

Auteur:
ZappTax