Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Amman

Kort maar krachtig op reis

U wilt heel graag op reis, maar hebt weinig tijd? Geen probleem, want Davidsfonds Cultuurreizen lanceerde onlangs het ‘Kort en krachtig’-concept: groepsreizen die niet langer dan een week duren en waarbij u geen enkel hoogtepunt mist. Veel zien op weinig tijd, maar zonder te overhaasten: dat is de uitdaging.

Al meer dan vijftien jaar organiseert Davidsfonds Cultuurreizen groepsreizen met deskundige reisleiders – zoals journalisten en historici – en een rijk cultureel-historisch programma. Naast dat aanbod pakt Davidsfonds Cultuurreizen nu ook uit met kortere en intensere reizen, waarbij de belangrijkste cultuurhistorische hoogtepunten op het programma staan. Tegelijk vinden er heel wat lokale ontmoetingen plaats: zo bezoekt u in Scandinavië, India, Oeganda en Iran bedrijven en ambassades, en ontmoet u beleidsmakers en ondernemers. Kriebelt het al om mee te gaan? Lees dan vooral verder.

Ontdek Iran in één week

Isfahan

Leila Besharat neemt u graag mee naar haar land met eeuwenoude tradities. Ontdek de rijkdom en de schitterende schoonheid van de Perzische paleizen en moskeeën in steden als Isfahan en Shiraz, en betreed de 2.500 jaar oude ruïnes van Persepolis. Reis terug in de tijd in Yazd, een van de oudste steden ter wereld en het centrum van het zoroastrisme. Naast die hoogtepunten ontdekt u ook hoe gastvrij en dichterlijk het Iraanse volk is, want u bent uitgenodigd voor een avondmaal in het ouderlijke huis van Leila Besharat.

wo 4 maart 2020 – di 10 maart 2020
Meer info of deze reis boeken? Surf naar www.cultuurreizen.be

Cambridge in twee dagen

Cambridge

Samen met Michèle Melotte reist u een weekend naar Cambridge, waar kennis en wetenschap worden vergaard in colleges met indrukwekkende architectuur en groene oases. In de kapel van King’s College bewondert u ook kunst, want daar hangen werk van Rubens en prachtige glas-in-loodramen. Ooit al aan punting gedaan op de Camrivier? Een typische Engelse evensong bijgewoond in St John’s College? Of genoten van een afternoon tea? Tijdens deze op-en-top Engelse tweedaagse doet u het allemaal. Kort? Ja. Krachtig? Des te meer.

za 6 juni 2020 – zo 7 juni 2020
Meer info of deze reis boeken? Surf naar www.cultuurreizen.be

Op zesdaagse naar Jordanië

Wadi rum

Ontdek, beleef en proef Jordanië zes dagen lang samen met Katelijne Hermans. Reis door bergen en woestijnen, in de sporen van wierookhandelaren en kruisvaarders, en sta stil bij het indrukwekkende verleden en het boeiende heden. Natuurlijk bezoekt u ook het wondermooie Petra, de hoofdstad Amman, het monumentale Jerash en het adembenemende Wadi Rum. Jordanië in zes dagen: het kan, zonder haast.

di 7 april 2020 – za 12 april 2020
Meer info of deze reis boeken? Surf naar www.cultuurreizen.be

Of liever Scandinavië, India of Oeganda?

Ook Göteborg, Kopenhagen & Oslo, India en Oeganda kunt u ontdekken tijdens een van de ‘Kort en krachtig’-reizen. U vindt het volledige aanbod op www.cultuurreizen.be.

 

Kort & krachtig in ’t kort

  • Groepsreizen van maximaal een week
  • Expert als reisleider
  • Lokale ontmoetingen
  • Socio-economische hoogtepunten
  • Cultuurhistorische bezienswaardigheden
  • Gelijkgestemde reisgenoten

 

Auteur:
Davidsfonds | Foto's: Shutterstock