Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Icha

De Vlaamse online school ‘Icha’ organiseert nu ook Nederlandstalige game-kampen

Speciaal voor kinderen en jongeren in het buitenland, organiseert de Vlaamse online school ‘Icha’ nu ook Nederlandstalige game-kampen. In het aanbod zitten onder meer Minecraft, Scratch en Micro:bit.

Hiermee bevestigt Icha de ambitie om in te zetten op innovatief leren en zo uitdagend onderwijs aan te bieden. Icha is een afkorting van ‘I Challenge’.

Deze online school werd opgericht door Johan Bossuyt en Philip Vertriest. Johan was meer dan 14 jaar pedagogisch adviseur bij OVSG, de onderwijskoepel voor steden en gemeentes. Philip leidde zeven jaar een Vlaamse basisschool tot hij in 2015 naar Nicaragua trok om er een leerproject op te zetten. Daarnaast specialiseerde hij zich in online lesgeven aan Vlaamse kinderen wereldwijd.

Icha biedt het volledige pakket onderwijs aan voor kinderen van vijf tot achttien jaar. Hiervoor wordt enkel met gediplomeerde en gepassioneerde leerkrachten gewerkt. Er wordt vertrokken vanuit de sterkte van het kind en op zijn/haar maat een individueel traject uitgewerkt, in samenspraak met de ouders. Op deze manier kan bijvoorbeeld een diploma worden behaald via de Vlaamse examencommissie. Maar ook voor extra ondersteuning in een bepaald vak staan leerkrachten klaar.

Leren is belangrijk, maar leren leren evenzeer. De begeleiding, door gedreven leerkrachten, biedt extra kansen door de persoonlijke en directe feedback op het leerproces.

Talrijke onderzoeken benadrukken de kansen van een digitale leeromgeving en online coachen. Maar natuurlijk wordt de schermtijd goed in de gaten gehouden. Het is nooit de bedoeling om kinderen uren aan een pc te plaatsen.

Via de nieuwe game-kampen krijgen kinderen nu de kans om kennis te maken met Vlaamse leeftijdsgenoten wereldwijd. Dit werkt sociaal versterkend en biedt de kinderen al op jonge leeftijd de kans om hun eigen internationaal netwerkje uit te bouwen. De kampen worden begeleid door leerkrachten of jongerenbegeleiders die experten zijn binnen dit gebied. Naast het gamen wordt een andere kennis of vaardigheid aangeleerd binnen elk kamp. Dat kan geschiedenis zijn, programmeren, coderen,…

Alle en veel meer info vindt u op www.icha.be

Auteur:
Icha