Overslaan en naar de inhoud gaan
x

Huwelijk

Het is perfect mogelijk om als Belg in het buitenland te trouwen. Als je in een ander land wilt trouwen, moet je je wenden tot de buitenlandse overheid die het huwelijk zal voltrekken.

Welk huwelijksrecht is van toepassing?

De grondvoorwaarden voor elke partner worden bepaald door het recht van het land waarvan hij/zij de nationaliteit heeft op het moment van de voltrekking. Als Belg geldt dus het Belgisch recht. Dat wilt zeggen dat je ten minste 18 jaar oud bent, niet (meer) gehuwd bent en toestemt met het huwelijk. De vormvereisten worden bepaald door het land waarin je trouwt. Het huwelijk zal enkel rechtsgeldig in België als aan de alle grond- en vormvoorwaarden wordt voldaan.

Tip: Contacteer de Belgische diplomatieke vertegenwoordiging in je gastland als je wilt weten welke documenten je allemaal moet kunnen voorleggen. Uiteraard kan ook de plaatselijke overheid meer informatie verschaffen via je partner.

Tip: Meer informatie over trouwen in het buitenland en de erkenning ervan in België, vind je op de site van Diplomatie België

Bron:

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Diensten_in_het_buitenland/Burgerlijke_stand/Huwelijk