Zapptax

ZappTax, Taxfree Shopping op je smartphone

afbeelding van Administrator
Administrator

Voor veel Vlamingen in het buitenland blijft de band met het thuisfront belangrijk. Het is niet ongewoon om tijdens de vakanties naar Vlaanderen te komen om vrienden en familie te bezoeken. Dikwijls wordt er tijdens het bezoek ook geshopt. Gaan de aangekochte goederen terug mee naar een gastland dat gesitueerd is buiten de EU, dan kan je de betaalde belastingen (21%) terugkrijgen! Hoe? Simpel: gebruik ZappTax, een smartphone app om taxfree shopping te vergemakkelijken.

GEEN ROMPSLOMP 

Het terugbetalen van belastingen gaat gepaard met de nodige administratieve rompslomp. De huidige, op papier gebaseerde procedure zorgt voor onnodige extra frustraties bij menig reiziger. Twee Belgische broers, Jean-Marie en Michel Wodon, stelden dat ook vast. Zij besloten om het probleem aan te pakken. Al snel zaten ze samen met Europese experts. Ook de Belgische autoriteiten gaven de nodige ondersteuning aan hun project. ZappTax was geboren. 

BESPAAR EURO NA EURO

ZappTax maakt taxfree shopping makkelijker. De Belgische start-up mikt op eenvoudiger, sneller en hogere refunds van de BTW op al je aankopen. ZappTax werkt voor al je aankopen, zelfs bij Colruyt, de lokale chocolatier of je apotheek. De app is heel eenvoudig te gebruiken en biedt 24/7 ondersteuning aan door een chatfunctie waar je met al je vragen terecht kan. Bovendien wordt de administratieve rompslompsterk ingeperkt door de app. Wanneer je het ZappTax formulier hebt laten afstempelen door de douane, hoef je de documenten niet terug te sturen naar de winkeliers. Je neemt simpelweg een foto van het gestempelde formulier en uploadt het op de app. ZappTax betaalt je dan binnen de 24u op je bankrekening, kredietkaart, PayPal account,…. Meer nog: ZappTax werkt ook voor je online bestellingen vermits de goederen op je naam ergens in België geleverd worden. 

 

Hoe werkt ZappTax?

 STAP 1

​ Download de app en vraag ZappTax facturen in de winkels waar u uw aankopen doet

 STAP 2

 Neem foto’s van je ZappTax facturen

 STAP 3

 Aan de douane voor je vertrek, vraag een stempel op de eindfactuur die wij je zullen bezorgd hebben

 STAP 4

 Neem dan een foto van de eindfactuur nadat het gestempeld werd

 STAP 5

 ...en je krijgt je geld terug in 24u (op je bankrekening, Alipay, PayPal...)

 

Er zijn slechts drie voorwaarden om je terugbetaling te krijgen: inwoner zijn van een land buiten de EU, de goederen moeten voor persoonlijk gebruik zijn en de goederen moeten terug mee naar je gastland.  ZappTax is al te gebruiken voor aankopen in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Meer landen volgen binnenkort. Het land waar je de EU binnenkomt of waar je de EU verlaat heeft geen belang. De app werd goedgekeurd door de nationale tax autoriteiten van de landen waar het opereert en/of voldoet aan alle wetten en regulering van deze landen.  

De applicatie is nu gratis beschikbaar in de Apple App Store (get.zapptax.com/ios) en Google Play Store (get.zapptax.com/android). Alle gebruikers krijgen een extra €3 bonus als ze hun reisdatum in de app vastleggen ten minste 20 dagen voor ze de EU verlaten. Registreer nu met promo code “VIW002” en krijg een extra €2 refund*.

*Refund moet voor een totaal geconsolideerde aankoopbedrag van minimum €500 BTW incl. zijn. Promo code enkel van toepassing bij nieuwe registratie.

Meer info ook op www.zapptax.com