Overslaan en naar de inhoud gaan
x

Webmarketing & Content Officer Junior

Team “Energie België” - Standplaats Madrid

Het bedrijf

Selectra is een start-up gespecialiseerd in het vergelijken van energie- en telecom aanbiedingen. Haar ambitie? De wereld goedkoper, groener en eenvoudiger maken.

Het bedrijf werd opgericht in 2007 in de incubator van Sciences Po in Parijs en telt intussen meer dan 1000 medewerkers. Het ontwikkelt snel in het buitenland en positioneert zich als belangrijke speler op het vlak van energietransitie. Selectra is opgenomen in de FT1000 “Europe’s fastest growing companies” van de Financial Times.

CallMePower, de Belgische afdeling van Selectra werd opgericht in 2015 en is in volle expansie.


Functiebeschrijving


Content Officer Energie België

Je maakt deel uit van het marketing- en contentteam van de Belgische afdeling.

Missie? De creatie en opvolging van onze energie-inhoud, met als doel onze website te positioneren als dé referentie om de Belgische consumenten te helpen bij het maken van de beste keuzes voor hun energiecontracten.
Doel? Jouw doel is het aantal kwalitatieve leads voor onze verkoopsafdeling te verhogen en de online verkoop te verbeteren. SEO is een belangrijk acquisitiekanaal voor Callmepower.

Daarvoor speel je in op de informatiebehoeften van de gebruikers - uitgedrukt via zoekopdrachten op zoekmachines - door duidelijke, ergonomische en perfect gedocumenteerde webcontent te creëren. Het doel is dat deze inhoud bovenaan de resultatenpagina's wordt gepositioneerd op een maximaal aantal gekwalificeerde trefwoorden.

Jouw taken op een rijtje

Nieuwe inhoud creëren

Je ontwikkelt content over het thema energie op een deel van de site dat aan jou wordt toebedeeld en je waakt over de keywords met een groot potentieel inzake energie. Je organiseert en volgt de redactie en publicatie van nieuwe artikels op.

Actualiseren van de inhoud

Je waakt over het bestaande energie-aanbod (tarieven, voorwaarden, gidsen) en je actualiseert de details van de aanbiedingen in de artikels. Je optimaliseert bestaande content conform de best practices, om de positie te verbeteren. Je verbetert de gebruikerservaring en de kwaliteit van de informatie. Je detecteert eventuele (technische) bugs en je modereert de commentaren van
de gebruikers.

Verbetering van de SEO positionering van de content

Je bent verantwoordelijk voor de positionering van de webcontent van jouw energie-sectie. Je volgt de SEO positie van d e sleutelpagina’s op de voet. Je onderneemt actie om de positie te verbeteren (actualiteit, interne/externe linkbuilding, identificatie van SEO verbeteringen).

Monetariseren van webcontent

Je integreert call-to-actions op de website en je optimaliseert hun presentatie.

Wonen en werken in een Internationale omgeving
Madrid! Je zal verleid worden door de sfeer en het klimaat van deze betaalbare stad waar iedereen altijd welkom is.

Je draagt bij tot de ontwikkeling van een reeks diensten binnen het bedrijf en er heerst een zeer ondernemende aanpak.

Je geniet van de flexibiliteit en van de reactiviteit van een start-up. In onze kantoren in Madrid word je omringd door teams uit andere landen en kan je jezelf verder ontplooien en je competenties versterken.

De voorwaarden

● Standplaats Madrid, Spanje
● Spaans arbeidscontract, voltijds en van onbepaalde duur


Profiel en sollicitatieprocedure

Jouw profiel

● Perfecte kennis van het Nederlands: geen enkele fout ontsnapt aan je oog! Kennis van Frans en/of Engels is een pluspunt.
● Je hebt een eerste ervaring met contentmanagement en/of webmarketing en een passie voor SEO.
● Je hebt basiskennis van HTML of van het beheer van een CMS als Drupal of Wordpress
● Je bent geïnteresseerd in de energiesector; ervaring in dit domein is een plus maar zeker geen vereiste.
● Je hebt oog voor detail en gaat grondig te werk. Je voert je taken georganiseerd uit en je bent ook een uitstekende teamplayer. Je houdt ervan om initiatieven te nemen en je bent leergierig.
● Een eerste ervaring met teammanagement wordt gewaardeerd
● Professionele bachelor of Academische Master

Sollicitatieprocedure

● Een telefoongesprek met HR gevolgd door een HR-interview
● Redactietest, kennis SEO en webmarketing
● Twee gesprekken met een manager

Spanje