Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Eddy Bonne

Voorzitterswissel bij Stichting Vlamingen in de Wereld


Eddy Bonne is op 6 juli 2018 door de Raad van Bestuur van de Stichting Vlamingen in de Wereld verkozen tot voorzitter. Voorheen was hij binnen de stichting actief als ondervoorzitter. Hij volgt Greta Ickx op die de stichting sinds januari 2017 onder haar hoede had. 
Eddy Bonne zal een complementair duo vormen met ondervoorzitter Steven Van Laer, die een ruime expertise opbouwde binnen global mobility. Samen vormen zij een brug naar de toekomst voor de stichting en behartigen ze de belangen van de duizenden landgenoten in het buitenland.
 
Greta Ickx (°1959) was aangesteld sinds januari 2017. Wegens onvoorziene persoonlijke omstandigheden diende ze haar vrijwillig ontslag in als voorzitster van de Raad van Bestuur. Ze zal de komende jaren werken en wonen in China en vervoegt daarmee opnieuw de rangen van de vele Vlamingen in de Wereld. Ze blijft de stichting in het hart dragen en blijft ook haar actieve steun verlenen.
Eddy Bonne (°1958) is algemeen directeur van een internationaal verhuis- en relocatiebedrijf. Daarnaast zetelt hij in meerdere nationale en internationale raden van bestuur en advies. Dusdanig bouwde hij de nodige internationale expertise op. Hij heeft een groot internationaal netwerk en weet de noden van Vlamingen in het buitenland accuraat in te schatten. Hij was eerder actief bij Stichting Vlamingen in de Wereld als ondervoorzitter. 

Steven Van Laer (°1960) was jarenlang werkzaam als Partner People Advisory Services bij EY. Hij bouwde ervaring op in het helpen van internationale klanten op het gebied van global mobility. De focus daarbij lag vooral op fiscaliteit, sociale zekerheid, pensioen en andere aspecten van een mobiel en internationaal personeelsbestand. Hij weet als geen ander de moeilijkheden die gepaard gaan met een buitenlandse ervaring, of het nu van korte of lange duur is. Steven Van Laer was eerder actief bij VIW als bestuurslid.