Overslaan en naar de inhoud gaan
x
Erasmus voor jonge ondernemers

Erasmus voor jonge ondernemers

Overweegt u uw eigen bedrijf op te richten of heeft u dat gedaan in de voorbije drie jaar? Dan is Erasmus voor Jonge Ondernemers iets voor u.

Wat?

Begin 2009 lanceerde de Europese Commissie het programma Erasmus voor Jonge Ondernemers. Doelstelling was om nieuwe ondernemers te helpen bij het verwerven van vaardigheden die nodig zijn om een kmo te runnen en te laten groeien. Daartoe biedt het programma nieuwe ondernemers de mogelijkheid om één tot zes maanden samen te werken met een ervaren ondernemer in een andere EU-lidstaat. Intermediaire organisaties helpen bij het zoeken naar geschikte partnerorganisaties in het buitenland. Bovendien voorziet het programma in praktische en financiële steun voor de nieuwe ondernemer.

Waarom?

Ondernemerschap is cruciaal voor economische groei en werkgelegenheidscreatie. Maar bij startende ondernemers ontbreekt het vaak aan managementervaring. In combinatie met het feit dat de meeste kmo’s slechts nationaal actief zijn, is dat een belemmering voor groei.

Het Erasmus voor Jonge Ondernemers-programma bevordert het concurrentievermogen, de internationalisering en de groei van startende en bestaande kmo’s in Europa. Nieuwe ondernemers en gastondernemers kunnen zich registreren op de website van Erasmus for Young Entrepreneurs.

Lees meer over dit project in de nieuwe folder: Erasmus voor Jonge Ondernemers: leer van een ervaren ondernemer hoe je een zaak runt. Of vraag het aan Hajar Zamouri via hajar.zamouri@vlaio.be of 03/260 87 32.