Biënnale van Moskou

Vlaamse kunst op Biënnale van Moskou

De Vlaamse kunst is sterk vertegenwoordigd op de vijfde editie van de Moscow Biennale of Contemporary Art, die plaatsvindt van 20 september tot 20 oktober 2013, en dit zowel op de hoofd- als op de diverse nevententoonstellingen.

Hoofdtentoonstelling

Voor haar hoofdtentoonstelling heeft de Moscow Biennale of Contemporary Art Catherine de Zegher uitgenodigd als curator. Het thema van de expositie is 'More Light' en er zullen onder meer werken worden getoond van de Vlaamse kunstenaars David Claerbout, Edith Dekyndt, Panamarenko, Sarah Vanagt en Ria Verhaeghe.

Kunstconversatie

Tijdens de openingsdagen van de Moscow Biennale of Contemporary Art organiseert het Belgisch Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst (BAM) bovendien een conversatie tussen Catherine de Zegher en Pascal Gielen, directeur van Arts in Society en Vlaamse kunstenaars David Claerbout, Sarah Vanagt, Ria Verhaeghe en Edith Dekyndt. Dit evenement, in samenwerking met de Moscow Biennale of Contemporary Art, zal plaatsvinden op zaterdag 21 september 2013 om 14u00 in de Manege in Moskou. Deelname aan de conversatie op 21 september is gratis. Inschrijven kan via lissa@bamart.be.

Nevententoonstellingen

Op 12 september opent de tentoonstelling 'Roots and Growth - Us'. De expositie wordt gecureerd door Mayuko Ogawa, en bevat onder meer werk van de Vlaamse beeldende kunstenaar Gery De Smet. Die gaat er tevens op een vloer de hamer en sikkel in confetti maken. De tentoonstelling 'Foreigners Everywhere. From Jana & Eduard Pomeranz Collection' toont werk van onder meer de multidisciplinaire, in Mexico verblijvende, Vlaamse kunstenaar Francis Alÿs (opening op 23 september).

Meer info http://www.5th.moscowbiennale.ru/en/

Bron Belgisch Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst (BAM)