UCLL

Werk mee aan een internationaal project van Hogeschool UCLL

afbeelding van Administrator
Administrator

Woon je in een niet-Europees land? Wil je je kennis over je land graag delen? Als Vlaming in de wereld bezit je waarschijnlijk heel wat kennis over je gastland. Hoe is het leven daar? Hoe ziet een werkdag eruit? Wat is de werkmentaliteit?

Op dergelijke vragen ken je ongetwijfeld het antwoord door eigen ervaring of door verhalen uit je directe omgeving.
Jouw kennis is van onschatbare waarde voor studenten die denken aan een internationale loopbaan.

Nu krijg je de kans om mee te werken aan een bijzonder project georganiseerd door UC Leuven Limburg (UCLL). Met meer dan 14.000 studenten is UCLL één van de grootste hogescholen van Vlaanderen. (www.ucll.be)

Geïnteresseerd om je stempel te drukken? Lees dan zeker verder!

Wat?

UCLL heeft als één van haar strategische prioriteiten gekozen voor ‘Internationalisering’. Daarom worden de competenties van de studenten daarop afgesteld.

Zo zullen 270 studenten uit de vervolgopleiding ‘Advanced Business Management’ van 12 tot 16 februari werken aan een grotendeels virtueel project met als thema ‘Working across borders’. 

Hoe?

Studenten UCLL zullen in team en in samenwerking met studenten van partneruniversiteiten van over de hele wereld werken aan een ‘country analysis’ van jouw gastland (niet-Europees).

Ze analyseren jouw land sociaal-economisch, gaan op zoek naar business opportuniteiten voor ondernemers en analyseren hoe ver je land staat op vlak van UN Sustainable Development Goals.

Op het einde van de week presenteren ze op de campus op een zelf gekozen manier de resultaten van hun analyse voor een professionele jury.

Hoe kan jij helpen?

Jouw kennis en inbreng zouden van grote waarde zijn voor de studenten. 

Woon je in een niet-Europees land en ben je op dinsdag 13 of woensdag 14 februari beschikbaar? Enkele studenten stellen je tijdens een kort skypegesprek graag enkele concrete vragen naar het leven en werken in jouw land. Indien gewenst, sturen ze jou op voorhand de vragen.

Hopelijk mogen we rekenen op jouw expertise en medewerking.

Laat ons tegen uiterlijk 18 december weten of je één van deze twee dagen bereid bent tot een kort skypegesprek. De studenten schikken zich naar jouw tijdschema. Stuur ons een mailtje via info@viw.be.

Alvast bedankt voor je interesse!