Insidertips voor Ibiza

afbeelding van Jessica Jacobs
Jessica Jacobs

​Journaliste Anne Poelmans groeide op met Ibiza als tweede thuis. Haar grootvader trok in de jaren ’60, toen het eiland nog enkel per boot bereikbaar was, al naar Ibiza en bouwde er tien jaar later zijn ‘casa Poelmans’. Een vakantiewoning die ook de kinderen en kleinkinderen als thuis beschouwen.

Anne leerde er de beste adresjes, maar ook de verdoken parels kennen. Logisch dat ze even twijfelde om deze gouden tips met anderen te delen. In haar gids vertelt ze je waar je adembenemende stranden kan vinden waar voorlopig nog rust overheerst, zoals de Punta de Sa Galera. Waar ‘locals het naambordje ieder jaar weghalen, in de hoop toeristen weg te houden’.

In de gids vind je een uitgebreid overzicht van de beste adresjes voor overnachtingen, om te eten, drinken en te sporten. Zo is een van haar favoriete dinerplaatsen, en tevens ook die van topkok Sergio Hermans, zo blijkt, Cicale. Hier moet je zijn voor Italiaanse gerechten en een fijne familiale sfeer.

Uiteraard, wie Ibiza zegt, denkt aan uitgaansleven, dj’s en lange wilde nachten, maar ook voor gezinnen met kinderen heeft Anne tips in petto.  Zo is er kinderanimatie voorzien in Beachhouse Ibiza, een restaurant met zeezicht en een stukje strand. Met zijn vijftig kilometer lang en twintig kilometer breed is Ibiza een klein eiland, maar door het beperkt aantal hoofdwegen en de vele kronkelpaadjes kan je je weleens mispakken aan de afstanden. En aan de hoeveelheid goede adresjes.

Neem dus je tijd om het eiland te ontdekken en geniet van de hippiecultuur, ‘die er sinds de jaren ’60 is en nooit meer is weggegaan’, aldus Anne. Ze houdt haar beschrijvingen beknopt, maar de tips zijn persoonlijk, uit haar eigen jarenlange ervaringen in het land. Een overzichtelijke handleiding voor een bruisende ontdekking.

I never believed in love at first sight until I saw Ibiza is verkrijgbaar bij Borgerhoff & Lambregts.

Wij geven een gratis exemplaar weg! Wil jij kans maken op het boek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief door onderstaande gegevens in te vullen.

Wij kiezen een winnaar op 20/09/2016