VIW-infonamiddag

Infodag: Emigreren kan je leren!

afbeelding van Administrator
Administrator

Op woensdag 29 november 2017 organiseert de stichting Vlamingen in de Wereld een infodag over emigreren naar de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

De beslissing om te emigreren is niet eenvoudig en een goede voorbereiding is noodzakelijk. Op onze infodag krijgt u daarom uiteenzettingen van experten over allerlei aspecten van het emigratieproces. De infosessie zal bestaan uit een aantal presentaties, daarnaast kan u ook antwoorden vinden in een onderling gesprek met onze experten op onze infomarkt. De infodag bestaat uit een voor- en namiddagprogramma. In de voormiddag komen de VS en Canada aan bod, in de namiddag Australië en Nieuw-Zeeland. Je kan je inschrijven voor de voormiddag, de namiddag of de hele dag.

Sessie 1 (voormiddag): VS en Canada
Sessie 2 (namiddag): Australië en Nieuw-Zeeland

Op het emigratieseminar krijgt u onder andere informatie aangereikt over de volgende onderwerpen:

•    Het aanvragen en verkrijgen van een visum en werkvergunning
•    Internationaal verhuizen
•    Verzekeringen in het nieuwe land
•    Moedertaalonderwijs voor de kinderen
•    Belastingen​​
•    Interculturaliteit​​
•    ...​​

De presentaties van experten zullen doorspekt worden met getuigenissen van ervaringsdeskundigen.

 

Programma

 

Waar? Aalst (de volledige adresgegevens worden medegedeeld na inschrijving) - de locatie is gemakkelijk bereikbaar met de wagen en er is voldoende plaats om te parkeren - ook makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (op 5min wandelen van het station).

Gratis voor betalende leden van Vlamingen in de Wereld. Nog geen lid? Lid worden.

 

 

 

 

"​Onze trip naar Brussel was zeker en vast de moeite waard. Gewapend met al deze nieuwe informatie vonden wij stilletjes aan onze weg in de wirwar van informatie over emigreren."Ann-Sophie Salomez was aanwezig op de infonamiddag van juni 2014 en woont nu in Nieuw-Zeeland.
"De VIW-infonamiddag is een echte aanrader, heel leerrijk."Kelly Raeymaekers was aanwezig op de infonamiddag voor haar verhuis in 2013 en woont nu in Las Vegas.